top of page
Logo.png
Image by Colton Sturgeon

Lessen en workshops

Wat

Tussen 12 april en 29 juni 2023 worden er twee cursussen aangeboden. Een beginnerscursus en een gevorderdencursus. Beide cursussen bestaan uit 10 lessen. De lessen duren een uur (met een inloop van een kwartier).

In de beginnerscursus komen de oefeningen uit level 1 van Zhineng Qigong aan bod (Lift Qi Up Pour Qi Down, Three Centers Merge, La Qi, Squats, opwarmoefeningen) en de Health Gong 1 

In de gevorderdencursus verdiepen we de oefeningen uit level 1 en wordt aandacht besteed aan de oefeningen uit level 2 (Core Improvement Methode, Body & Mind Methode en de Health Gong 2) en maken we via Health Gong 3 kennis met level 3.

De lessen besteden we vooral aan oefenen. Voor achtergrondsinformatie bij de oefeningen gebruiken we tijdens de cursus het boek "Zhineng Qigong, gids voor een gezonde, vitale en holistische leefstijl (2021)" van Anne Hering.

In dat boek staan ook de oefeningen beschreven.

Na iedere les krijg je een link naar de Youtube filmpjes die ik heb gemaakt van de oefeningen die we tijdens de les gedaan hebben. De eerdere cursisten geven aan dat de filmpjes een fijne ondersteuning zijn bij het oefenen thuis.

De lessen gaan door bij een minimaal aantal inschrijvingen van 6. Het maximale aantal deelnemers per cursus is 12.

Heb je zelf ideeën voor een Zhineng Qigong-activiteit?
Meld dat via info@zhinengdeventer.nl. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

 

Wanneer

We beginnen in de derde week van april 2023. Er zijn een aantal mogelijkheden voor de beginnerscursus en voor de gevorderdencursus.(geef hier je belangstelling aan)

Lestijden :

Donderdagmiddag:

13.45 -14.45 uur (inloop 13.30) of 15.00-16.00 uur

Woensdagvond:

19.00 - 20.00 uur (inloop 18.45) of 20.30-21.30 uur.

Waar

De lessen vinden plaats in Deventer. Woensdagavond in het Kunstcircuit (Keizerstraat), donderdagmiddag bij Yogica (Brinkgeverweg).

Kosten

De eerste les van een cursus is een kennismakingsles. Je bijdrage voor de kennismakingsles is €5.

De kosten voor de hele cursus (inclusief kennismakingsles) bedragen €120. Bij dat bedrag is het boek "Zhineng Qigong, gids voor een gezonde vitale en holistische leefstijl" (winkelwaarde €34,50) inbegrepen.

 

Nadere info

Heb je vragen over het cursusaanbod, over de informatie op deze website of suggesties voor andere activiteiten? Mail naar info@zhinengdeventer.nl

bottom of page