top of page
Logo.png
Image by Colton Sturgeon

Lessen en workshops

Wat

Tussen 11 september en 21 november 2024 worden er twee cursussen aangeboden. Een beginnerscursus en een gevorderdencursus. Beide cursussen bestaan uit 10 lessen. De lessen duren een uur (met een inloop van een kwartier).

In de beginnerscursus komen de oefeningen uit level 1 van Zhineng Qigong aan bod (Lift Qi Up Pour Qi Down, Three Centers Merge, La Qi, Squats, opwarmoefeningen) en de Health Gong 1 

In de gevorderdencursus verdiepen we de oefeningen uit level 1 en wordt aandacht besteed aan de oefeningen uit level 2 (Core Improvement Methode, Body & Mind Methode en de Health Gong 2) en maken we via Health Gong 3 kennis met level 3.

Ook is er in de gevorderdencursus aandacht voor Medical Qigong

De lessen besteden we vooral aan oefenen. Voor achtergrondinformatie bij de oefeningen gebruiken we tijdens de cursus het boek "Zhineng Qigong, gids voor een gezonde, vitale en holistische leefstijl (2021)" van Anne Hering.

In dat boek staan ook de oefeningen beschreven.

Na iedere les krijg je een link naar de Youtube filmpjes die ik heb gemaakt van de oefeningen die we tijdens de les gedaan hebben. De eerdere cursisten geven aan dat de filmpjes een fijne ondersteuning zijn bij het oefenen thuis.

De lessen gaan door bij een minimaal aantal inschrijvingen van 6. Het maximale aantal deelnemers per cursus is 12.

Heb je zelf ideeën voor een Zhineng Qigong-activiteit?
Meld dat via info@zhinengdeventer.nl. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

 

Wanneer

We beginnen in de 3e week van september 2024. Er zijn een aantal mogelijkheden voor de beginnerscursus en voor de gevorderdencursus.(geef hier je belangstelling aan)

Lestijden :

Donderdagmiddag:

13.45 -14.45 uur (inloop 13.30) of 15.00-16.00 uur

Woensdagvond:

19.00 - 20.00 uur (inloop 18.45) of 20.30-21.30 uur.

Waar

De lessen vinden plaats in Deventer. Woensdagavond in de Deventer Schouwburg (NR70, het voormalige Kunstcircuit in de Keizerstraat), donderdagmiddag bij Yogica (Brinkgeverweg).

Kosten

De eerste les van een beginnerscursus is een kennismakingsles. Je bijdrage voor de kennismakingsles is €5.

De kosten voor de hele cursus (inclusief kennismakingsles) bedragen €120. Bij dat bedrag is het boek "Zhineng Qigong, gids voor een gezonde vitale en holistische leefstijl" (winkelwaarde €34,50) inbegrepen.

De kosten voor de gevorderdencursus zijn €110.

 

Nadere info

Heb je vragen over het cursusaanbod, over de informatie op deze website of suggesties voor andere activiteiten? Mail naar info@zhinengdeventer.nl. Of stuur een bericht via Whatsapp: 0627500105

bottom of page