top of page
Logo.png

Hans Outhuis

Ongeveer 10 jaar geleden kwam Hans vrij toevallig in aanraking met Zhineng Qigong. Dat beviel hem zeer. De combinatie van aandacht voor de geest en voor het lichaam, ontspannen en bewegen (“meditatie in beweging”), sloeg direct aan. Sindsdien volgde hij af en toe een cursus en doet hij iedere dag een of meerdere oefeningen voor zijn eigen gezondheid. En hij heeft er baat bij!

In 2017 is hij op zoek gegaan naar meer verdieping en heeft zich aangemeld voor de docentencursus van het Qing-Bai Instituut.

In 2018 is hij gecertificeerd voor het geven van lessen Zhineng Qigong level 1 en in 2019 voor level 2.

In 2020 heeft hij de Masterclass level 3 gevolgd bij het Zhigong Instituut met Anne HeringMaster Yuantong Liu, Nynke Roukema en Mauro Lugano.

 

Hij is de docentencursus vooral gaan volgen om de oefeningen beter te leren beheersen en om meer over de achtergronden van Zhineng Qigong te weten te komen, maar gaandeweg begon het idee om zelf les te gaan geven te kriebelen.

 

Hij vindt lesgeven leuk. In 1985 is hij bij Saxion Hogescholen begonnen als docent en nu hij na zijn pensioen weer is gaan lesgeven, is de cirkel voor hem rond. 

Hans is 70, getrouwd met Carry, ze hebben twee volwassen dochters en wonen ruim 30 jaar tot volle tevredenheid in Deventer.

 

Zhineng Deventer

De website heet zhinengdeventer omdat wat hem in deze vorm van Qigong zeer aanspreekt, de combinatie van wijsheid (“Zhi”) en vaardigheid (“Neng”) is. Met Zhineng Qigong werk je aan je “wijsheid” en je “vaardigheid.” Dat hoopt hij in zijn lessen tot uitdrukking te brengen.

 

Logo

In het logo herken je een aantal bewegingen van de Lift Qi Up, die ook in veel andere Zhineng Qigong- oefeningen terugkomen, naast de kern van deze vorm van Qigong (“Meditatie in beweging”)

De gebruikte kleuren: rood (liefde, romantiek, energie, kracht, passie), geel (energie, vrolijk, opvallend, zon) en groen (duurzaam, natuurlijk, rustig, puur) drukken de emoties/gevoelens uit die hij ook hoopt door te laten klinken in zijn lessen.

Hans2.jpg
bottom of page